اجرای طرح مکمل یاری

کمبود آهن و کم خونی فقر آهن یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای و بهداشت عمومی در جهان بشمار می رود. بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت در حدود سه میلیارد نفر از مردم جهان به کم خونی فقر آهن دچارند. کودکان زیر 5 سال، نوجوانان (بخصوص دختران)، زنان سنین باروری بویژه زنان باردار و شیرده از گروههای آسیب پذیر و در معرض خطر کم خونی فقر آهن می باشند. پیامدهای زیانبار کم خونی فقر آهن از جمله افزایش مرگ و میر مادران به هنگام زایمان، افزایش ابتلا به بیماریها، کاهش ضریب هوشی و کاهش قدرت یادگیری، اختلال در رشد جسمی و نهایتا" کاهش توانمندی های ذهنی و جسمی روند توسعه کشورها را به مخاطره می اندازد.سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن، بکارگیری ترکیبی از چهار استراتژی شامل آهن یاری، آموزش تغذیه، غنی سازی مواد غذایی و کنترل بیماریهای عفونی و انگلی را توصیه کرده است. در تعیین اولویت برای آهن یاری، گروههای هدف با توجه به احتمال کمبود آهن و مزایای بهداشت عمومی ناشی از کنترل آن انتخاب می شوند. زنان باردار و شیرده و کودکان 6 تا 24 مــاهــه از هــر دو جنبه دارای اولویت هستند و در صورتی که شیوع کم خونی بالا باشد، آهن یاری در زنان سنین باروری، کودکان در سنین قبل از دبستان و دبستان و نوجوانان نیز توصیه شده است.براساس برنامه ریزی انجام شده هر هفته یک عدد قرص در بین دانش آموزان توزیع می شود.
 هدف از اجرای این طرح ارتقای سلامت دانش آموزان، جبران کمبود فقر آهن، مقابله با کم خونی و پیشگیری از شیوع بیماریها است. با توجه به فقر آهن و کمبود ویتامین D در بین بانوان و شیوع بسیاری از سرطان ها مصرف این ویتامین ها ضروری است.
همچنین در طول مدت طرح آموزشهای تغذیه ای، اهمیت مصرف قرص آهن، معرفی منابع غذایی حاوی آهن و آشنایی با عوارض ناشی از کمبود آهن به دانش آموزان معرفی می شود.
سفیران سلامت بعنوان همیاران بهداشتی این مسائل را به دانش آموزان ارائه می کنند.

    اجرای طرح مکمل یاری  اجرای طرح مکمل یاری  اجرای طرح مکمل یاری  
اشتراک در شبکه های اجتماعی